back to top
Ana SayfaSEOYoast SEO - Aşağıdaki alt deyim: Üst düzeyindeki alt başlıklarınızda daha fazla...

Yoast SEO – Aşağıdaki alt deyim: Üst düzeyindeki alt başlıklarınızda daha fazla anahtar kelime öbekleri kullanın!

Aşağıdaki alt deyim: Üst düzeyindeki alt başlıklarınızda daha fazla anahtar kelime öbekleri kullanın!

SEO panelinizde başlıklarla ilgili uyarı karşınıza yukarıdaki şekliyle çıkabileceği gibi “Alt başlık dağılımı: Metniniz oldukça uzun olmasına rağmen, herhangi bir alt başlık kullanmıyorsunuz. Bazı alt başlıkları deneyin ve ekleyin.” şeklinde de çıkabilir.

Başlıklar, sitenizi ziyaret eden kullanıcıların ve Google, Bing, Yandex gibi arama motorlarının makalenizdeki metni okumasına ve anlamasına yardımcı olur. Örneğin, okuyucular için yön tabelası görevi görürler ve bir gönderi veya sayfanın ne hakkında olduğunu anlamalarını kolaylaştırırlar. Başlıklar ayrıca içeriğinizin hangi bölümlerinin önemli olduğunu tanımlar ve bunların birbiriyle nasıl bağlantılı olduğunu gösterir.

Başlıklar neden kullanılır?

Metin yapısını göstermek için başlıkları kullanın

Başlıklar, okuyucuları bir makale boyunca yönlendiren tabelalardır. Bu nedenle, bir bölümün veya paragrafın ne hakkında olduğunu belirtmelidirler. Aksi takdirde, insanlar ne bekleyeceklerini bilemezler.

Okuyucular, metnin ne hakkında olduğu hakkında bir fikir edinmek ve metnin hangi bölümlerini okuyacaklarına karar vermek için içeriği taramayı severler. Başlıklar bunu yapmalarına yardımcı olur. Herhangi bir başlık içermediğinde metni taramak okuyucularınız için önemli ölçüde zorlaşır. Bir başlıktan sonra uzun metin uzantıları eklediğinizde daha da kötüdür. Rezil metin duvarı ile insanları korkutmak istemezsiniz.

Web kopyası için, başlıklarınızın okuyucu için bilgilendirici olduğundan emin olmanız iyi bir uygulamadır. Bazı insanlar başlıklarda izleyicilerini kızdırmayı sever ve onları daha fazla okumaya ikna etmeye çalışır. Bu çok iyi çalışabilse de, yanılmak da çok kolaydır. Başlıkların ana odağının içerik olması gerektiğini ve birincil amacın metnin daha kolay okunmasını ve anlaşılmasını sağlamak olduğunu unutmayın.

Ayrıca, şu iki şeyi aklınızda bulundurun: Birincisi, bir paragraf, paragrafın geri kalanında detaylandıracağınız bir çekirdek cümle ile başlamalıdır. Metninizi bir başlık eklemek için yeniden yapılandırırken, paragrafınızın ilk cümlesinin o paragrafın temel bilgilerini içerdiğinden emin olun. İkinci olarak, paragraflarınızda bilginin nasıl yapılandırıldığını ve paragraflar arasındaki ilişkinin ne olduğunu ve bir alt başlığın bu bilgiyi sindirmeyi kolaylaştırmaya nasıl yardımcı olabileceğini düşünün.

Erişilebilirliği iyileştirmek için başlıkları kullanın

Başlık yapısı da erişilebilirlik açısından önemlidir. Özellikle ekrandan kolayca okuyamayan kişiler için. Başlıklar HTML’de olduğundan, bir ekran okuyucu makale yapısını anlayabilir ve bunları yüksek sesle okuyabilir. Görme engelli kişiler, bir makaledeki başlıkları okuyarak veya dinleyerek bir makaleyi okuyup okumamaya karar verebilirler. Ayrıca, ekran okuyucular bir başlıktan diğerine atlamak için kısayollar sunar, böylece gezinme için de kullanılırlar.

Çoğu durumda erişilebilirlik için iyi olanın SEO için de iyi olduğunu unutmayın!

SEO’yu iyileştirmek için başlıkları kullanın

Genel olarak, başlıkları nasıl kullandığınızın SEO’nuzu özel olarak etkilemediği kabul edilir . Bireysel başlıklarda küçük değişiklikler yapmak muhtemelen performansınıza yardımcı olmaz. Ancak dolaylı faydaları vardır. Başlıkları kullanmak, okunması daha kolay olan daha yüksek kalitede metinler oluşturur. Daha iyi bir metin kullanıcılar için daha iyidir, bu da SEO’nuz için daha iyidir.

Ziyaretçiler aradıklarını hızlı bir şekilde bulamazlarsa, muhtemelen sitenizden ayrılacak ve sorularına başka bir yanıt arayacaktır. Bu nedenle metin yapısı ve başlık kullanımı da SEO’yu etkiler. Arama motorları, sitenizden geri dönen kişileri tespit eder. Hemen çıkma oranınız yüksek olduğunda, arama motorları, sayfanızın arama yapanlara aradıklarını vermediği sonucuna varabilir. Sonuç olarak, daha düşük puanlar alabilirsiniz.

Başlıklarla, her zaman önce kullanıcıyı koymalısınız. İçeriğinize yapı ve yol işaretleri eklemek ve her bölümün ne hakkında olduğunu açıklamak için bunları kullanın. Başlıklarınız, kullanıcıların makalenizin ne hakkında olduğunu bilmesini sağlıyorsa, Google’ın da içeriğinizi anlamasına yardımcı olur.

Başlıklar nasıl etkili bir şekilde kullanılır?

Peki, başlıkları kullanmanın en iyi yolu nedir? Size önerebileceğimiz iki şey var: Başlıklarınızı iyi yapılandırmalı ve anahtar kelimenizi bu başlıklarda kullanmalısınız. Yoast SEO her iki durumda da size yardımcı olabilir. Okunabilirlik analizinde, başlıklarınızı nasıl dağıttığınızı kontrol eder. Ve SEO analizinde, anahtar kelimenizi kullanıp kullanmadığınızı kontrol eder. Öyleyse, bu iki yönün önemini keşfedelim ve harika başlıklar yazmak için Yoast SEO’yu nasıl kullanabileceğinize bir göz atalım. 

Başlıklarınızı yapılandırma

NOT: HTML başlık etiketlerinin nasıl kullanılacağı söz konusu olduğunda iki farklı ‘kural’ grubu vardır; “klasik” yaklaşım (HTML4 standardından) ve “modern” yaklaşım (HTML5 standardından). Modern yaklaşımla ilgili bazı kullanılabilirlik ve SEO zorlukları olduğu için klasik yaklaşıma odaklanacağız.

WordPress veya Shopify’da bir makaleyi düzenlerken, genellikle metin düzenleyicide ‘Başlık 1’den ‘ Başlık 6’ya kadar farklı ‘düzeylerde’ başlıklar görürsünüz. Bunlar farklı boyutlarda gelir; en büyüğünden en küçüğüne doğru ilerliyor. Perde arkasında bunlar HTML başlık etiketlerine dönüştürülür; dan . <h1><h6>Temanız muhtemelen şablonlarında da bu HTML etiketlerini kullanıyor.

Bu nedenle, başlıkları ve içeriği nasıl iyi yapılandıracağımızdan bahsettiğimizde H1, etiketler, H2etiketler vb. Başlık seviyeleri arasında ayrım yapmak için altta yatan HTML koduna atıfta bulunuyoruz.

Başlıklarınızı nasıl yapılandırmalısınız?

H1’iniz sayfa başlığınızla aynı şey değil. Daha fazla bilgi için H1 ve SEO başlığı arasındaki farkı okuyabilirsiniz .

İlk olarak, her sayfada bir H1 başlığı kullanmakla sınırlandırılırsınız. H1 başlığı, sayfanın veya gönderinin adı/başlığı olmalıdır. Bu sayfada, “ Sitenizde başlıklar nasıl kullanılır ”. H1’inizi bir kitabın adını düşündüğünüz gibi düşünebilirsiniz . Örneğin, bir kategori sayfasında H1’iniz o kategorinin adı olacaktır. Veya bir ürün sayfasında ürün adı olmalıdır.

Ardından, içeriğinizi yazarken, farklı bölümleri tanıtmak için H2 ve H3 alt başlıklarını kullanabilirsiniz – şu anda okumakta olduğunuz ve ” Başlıklarınızı yapılandırma ” içinde yer alan ” Başlıklarınızın dağılımını nasıl iyileştirebilirsiniz ” bölümü gibi bölüm. H2 alt başlıklarını bir kitabın bölümleri gibi düşünün. Bu ayrı bölümler ayrıca alt bölümleri tanıtmak için daha spesifik başlıklar (H3 etiketleri, ardından H4 etiketleri vb.) kullanabilir. Gerçekten uzun veya gerçekten teknik içerik yazmıyorsanız, çoğu içeriğin H4 etiketlerini ve ötesini kullanmaya ihtiyaç duyacak kadar ‘derin’ olması nadirdir .

Yoast SEO’daki alt başlık dağıtım kontrolü ne işe yarar?

Alt başlık dağılımı kontrolü, metninizde yeterince alt başlık kullanıp kullanmadığınızı değerlendirir. 300’den fazla kelimeden oluşan metinlerin çoğu, okuyucuların metni taramasına yardımcı olmak için alt başlıklara ihtiyaç duyar. Bu kontrol, metninizin 300 kelimeden uzun olup olmadığını ve herhangi bir alt başlık içermediğini size bildirecektir. Ayrıca, bir alt başlığı takip eden bir metin bölümünün çok uzun olup olmadığını (yani 300 kelimeden fazla) size bildirir ve metnin o bölümünün okunabilirliğini artırmak için alt başlıklar eklemenizi önerir.

Alt başlık dağıtımınız için yeşil bir trafik ışığı nasıl elde edilir

Peki, alt başlık dağıtımınız için Yoast SEO eklentisinde turuncu veya kırmızı bir trafik ışığı alırsanız ne yapmalısınız? Pekala, her şeyden önce – ve bu oldukça açık – alt başlıklar kullanmayı unutmayın! Metninizdeki her ayrı konu için bir alt başlık oluşturmaya çalışmalısınız. Bu, her paragraf için olabileceği gibi, aynı konuyu tartışan birkaç paragraf için de olabilir. 

Her uzun paragrafın üzerine veya tematik bir birim oluşturan bir grup paragrafın üzerine bir başlık koymanızı öneririz. Bir alt başlığı takip eden metin genellikle 250-350 kelimeyi geçmemelidir.

Örnek bir başlık yapısı

Diyelim ki bale ayakkabıları hakkında bir blog yazımız var . Odak anahtar kelimemiz olarak “bale ayakkabılarını” seçtik ve bale ayakkabılarını sevmemizin tüm nedenlerini anlatan bir makale yazdık. Başlıklar olmadan , anlaşılması zor, gerçekten uzun , başıboş bir yazı yazma riski vardır . Ancak başlıkları kullanarak mantıklı bir şekilde yapılandırırsak, yalnızca okumayı kolaylaştırmakla kalmaz, kendi yazımıza odaklanmamıza da yardımcı oluruz.

İşte bu gönderinin yapısı şöyle görünebilir:

  • H1: Bale ayakkabıları harika
    • H2: Neden bale ayakkabılarının harika olduğunu düşünüyoruz?
      • H3: Sadece pembe gelmiyorlar!
        • H3: Onları sadece dans etmekten daha fazlası için kullanabilirsiniz.
          • H3: Düşündüğünüzden daha ucuz olabilirler
            • H2: Bale ayakkabılarınızı nereden almalısınız?
              • H3: En iyi 10 bale ekipmanı web sitesi
                • H3: Favori yerel dans dükkanlarımız

Bölümleri planlamak için H2 etiketlerini ve belirli konuları kapsamak için H3 etiketlerini kullanarak nasıl mantıksal bir yapı oluşturduğumuzu gördünüz mü? Şu an okuduğunuz gönderide de aynı şeyi yaptık!

Bu, orta uzunlukta bir makalede başlıklarınızın nasıl yapılandırılması gerektiğine iyi bir örnektir. Daha kısa bir makale için daha az (veya daha genel, üst düzey) başlık kullanmalısınız. Daha fazla ayrıntıya girmek isterseniz, ‘alt düzey’ bölümler bile oluşturmak için H4 etiketlerini kullanmanıza hiçbir engel yoktur.

Anahtar kelimenizi alt başlıklarda kullanmak 

Başlıklar, sayfanın ne hakkında olduğunu gerçekten netleştirmek için odak anahtar kelimenizi (veya eşanlamlılarını) belirgin bir şekilde kullanmanız için size büyük bir şans verir. Odak anahtar kelimenizi alt başlıklarınıza ekleyerek önemini vurgulamış olursunuz. Ayrıca, bir anahtar sözcük için sıralama yapmaya çalışıyorsanız, bunun hakkında yazmanız gerekir. Paragraflarınızdan hiçbiri ana konuyu ele almıyorsa, muhtemelen sıralamada zorlanacaksınız.

Yine de, genel olarak anahtar sözcüklerde olduğu gibi, aşırıya kaçmamak önemlidir. Anahtar kelimenizi mantıklı olduğu yere ekleyin, mantıklı olmadığı yerde bırakın.

Yoast SEO, başlık değerlendirmesinde anahtar kelime konusunda size yardımcı olabilir 

Anahtar kelimenizi Yoast SEO’ya girdikten sonra, alt başlıklar değerlendirmesindeki anahtar kelimeyi yeterince kullanıp kullanmadığınızı kontrol eder. Yoast SEO’da, alt başlıklarınızın %30 ila 75’inde anahtar kelimeyi kullanırsanız yeşil bir trafik ışığı alırsınız. Yalnızca H2 ve H3 alt başlıklarınızı kontrol edeceğimizi unutmayın. Yoast SEO Premium’a sahipseniz veya Yoast SEO for Shopify uygulamasını kullanıyorsanız, eşanlamlı kullanımınızı bile kontrol edebilirsiniz.

Anahtar kelimenizi alt başlıklarınıza nasıl ekleyebilirsiniz?

Anahtar kelimenizi bir alt başlığa ekleyip eklemeyeceğiniz, bağlı olduğu paragrafa/paragraflara bağlıdır. Metninizdeki her paragraf, okuyucuya eldeki konu hakkında bir şeyler söylemelidir. Ayrıca alt başlıklarınız bir veya birkaç paragrafta anlatacaklarınızın çok kısa bir özetinden başka bir şey değildir. Bu nedenle, anahtar kelimenizi bir veya daha fazla alt başlığa eklemek her zaman mümkün olmalıdır. Hâlâ bunu başarmakta zorlanıyorsanız, kendinize makalenizin yapısı hakkında birkaç soru sorun.

  1. Metnim, anahtar sözcük öbeğinde açıklanan konuyu tartışıyor mu? Değilse, başka bir anahtar kelime seçmeli miyim?
  2. Mevcut alt başlıklarım, altlarında tartıştığım şeyi doğru bir şekilde açıklıyor mu?
  3. Konuya ve anahtar kelimeye en yakın olan paragraflar hangileridir?
  4. Bu paragraflar konu ve anahtar sözcükle ilgili hangi soruları yanıtlıyor?

Çoğu zaman, bu soruları yanıtlamanın bir veya daha fazla alt başlığınıza anahtar sözcük eklemenize yardımcı olduğunu göreceksiniz. Yapamıyorsanız, muhtemelen bir numaralı soruyu tekrar düşünmelisiniz. Bu, sorunlarınızı çözmezse, iyi bir parçanın nasıl yapılandırıldığına dair daha net bir görüş elde etmek için kendinizi metin yazarlığı ve metin yapısı konusunda eğitmeyi düşünün. Anahtar kelimeniz konunun merkezinde olmalıdır. Bu nedenle, birkaç alt başlığa ekleyebilmelisiniz.

Temalardaki başlıklar

Çoğu tema, HTML kodlarının bir parçası olarak başlıkları kullanır, ancak bazıları en iyi uygulamaları izlemez. Hemen hemen tüm temalar, makalenizin adını bir H1 etiketinde otomatik olarak kullanır. Bu, içeriğinizde gönderi adını tekrarlamanıza gerek olmadığı anlamına geldiği için yararlıdır.

Ne yazık ki, bazı temalar etiketleri yanlış kullanır – etiketleri mantıksız bir sırada kullanırlar (örneğin, bir H4 sonra bir H2) veya etiketleri kenar çubuklarında, üstbilgilerde ve altbilgilerde dağınık bir şekilde kullanırlar. Bu, başlıklarınızın sıralaması mantıklı gelmeyebileceğinden, erişilebilirlik açısından sorunlara neden olabilir. Kullanıcılar, arama motorları ve yardımcı teknolojiler genellikle yalnızca içerik alanınıza değil tüm sayfaya bakar.

Özel bir temanız varsa, HTML kodunuzu ayarlayarak bunu düzeltebilirsiniz. Hazır bir tema kullanıyorsanız, geliştiricilere ulaşmanız gerekebilir. Her iki durumda da, web sitenizdeki her şablon türünde başlıklarınızın anlamlı olup olmadığını kontrol etmelisiniz!

Blogunuzun başlıklarını kontrol edin

Başlıkları iyi kullanmak kullanıcılarınız için faydalıdır. İnsanların makalenizi gerçekten okuma şansını artırır, erişilebilirliği artırır ve hatta SEO’ya katkıda bulunabilir. Bu yüzden onları kopyanıza ekleyin – sadece doğru kullandığınızdan emin olun!

WordPress blok düzenleyicisindeki içerik düzenleme ekranının sol üst tarafında, Ayrıntılar adlı kullanışlı bir düğme vardır. Bu, düzenlemekte olduğunuz sayfanın ana hatlarını gösterir. İçeriğinizi iyi yapılandırdıysanız, bunun gibi görünmelidir!

WordPress’te Shopify veya Classic Editor kullanıyorsanız, yayınlanan makalenizi W3 Validator aracılığıyla test edebilirsiniz .

Yoast SEO

Orhan
Orhanhttp://wphub.com.tr
#YapayZeka #WordPress #Güvenlik #SEO
Hazır haber blog sitesi
- reklam -

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Yayınlar

SEMrush Rank Nedir?

SEMrush Rank, SEMrush adlı bir SEO ve dijital pazarlama aracı tarafından sunulan bir metriktir. SEMrush Rank, bir web sitesinin SEMrush tarafından tahmin edilen popülarite...

SEOquake “L” İfadesi Nedir?

Daha önce "SEOquake LD İfadesi Nedir?" hakkında yazdığım yazıda SEOquake genel olarak ne olduğundan da bahsetmiştim. SEOquake eklentisi "L" ifadesiyle ilgili olarak "Link" anlamına...

SEOquake “LD” İfadesi Nedir?

SEOquake nedir? SEOquake, web sitelerinin SEO performansını analiz etmek ve değerlendirmek için kullanılan bir tarayıcı eklentisidir. Bu eklenti, Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ve diğer...

Popüler WordPress SEO Eklentileri: En İyi 9 SEO Eklentisi

Yoast SEO Yoast SEO, en popüler ve yaygın olarak kullanılan WordPress SEO eklentilerinden biridir. Kapsamlı özellikleri, kullanıcı dostu arayüzü ve SEO optimizasyonu için güçlü araçlarıyla...

Semrush Alan Adı Sıralaması Nedir?

Semrush Alan Adı Sıralaması, bir internet sitesinin Semrush aracılığıyla belirlenen organik arama trafiği için sıralamasını gösteren bir metriktir. Bu sıralama, bir internet sitesinin organik...

Son Yorumlar

Okumaya Devam Edin