back to top
Ana SayfaGüvenlik"LiteSpeed Cache veri tabanı optimizasyonu" sitenizin çökmesine neden olabilir!

“LiteSpeed Cache veri tabanı optimizasyonu” sitenizin çökmesine neden olabilir!

Web site veya blog sitemiz için ayda 900 TL ödemek yerine yılda 900 TL ödediğimiz bir hosting hizmeti kullanıyorsak bu paylaşımlı ve basit bir hosting planıdır. Dolayısıyla sınırlı kaynaklarımız vardır ve bu kaynakları en verimli şekilde kullanmak site sahibi olarak bizim sorumluluğumuzdadır.

Hosting planımızın kaynağını verimli bir şekilde kullanamazsak sitemiz yayın dışı kalabilir veya kesintili olarak yayın yapabilir. Kesintili yayınlarda site sahibi çoğunlukla bundan haberdar olmaz ve sitesinin sürekli yayında olduğunu sanabilir.

Yukarıdaki olumsuzlukları yaşamamak için kaynak kullanımını en az seviyeye indirmemiz gerekir. Bunun için en iyi araçlardan biri LiteSpeed destekli sunularda LiteSpeed Cache eklentisini kullanmaktır.

LiteSpeed sunucularında WordPress LiteSpeed cache eklentisini kullanma zorunluluğumuz varmış gibi hissedebiliriz kendimizi. Bazı blog kullanıcıları önbelleklemeden kaçınmak için LiteSpeed cache eklentisini kullanmazlar. Bu gibi durumlarda ise hosting firması deveye girerek çoğu zaman uzaktan zorla LiteSpeed cache eklentisini wordpress sitenizde aktif eder.

LiteSpeed Cache veri tabanı optimizasyonu sitenin çökmesine neden olabilir

LiteSpeed cache içerisinde onlarca ayar cezbedici başlıklar yer aldığı için bazı özellikleri çalıştırmak isteyebilirsiniz. Bunlardan biri de “veritabanı” sekmesinde bulunan “LiteSpeed Cache veri tabanı optimizasyonu” başlıklı sayfadır.

LiteSpeed Cache veri tabanı optimizasyonu” sayfasına ulaştığınız zaman karşınıza “Veritabanı İyileştiricisi” gelecektir.

Burada gördüğünüz kutucuklara tıkladığınız zaman veri tabanında bir eylem gerçekleştirecektir.

Veri tabanı hassas bir alan olduğu için yanlış veya yarım kalan bir eylem veri tabanının yanıt vermeyi bırakmasına neden olabilir. Sonuç olarak sitenin çökmesi.

LiteSpeed Cache’in sunduğu veri tabanı iyileştiricisini denk geldikçe sitelerde kullanıyorum, fakat son kullanmamda bazı sitelerin çökmesine neden oldu.

Nedeni ise; LiteSpeed veri tabanı optimizasyon aracının yük veya atık olarak gördüğü ama web sitesi için gerekli olan veri tabanı tablolarından ve girdilerinden bazılarını da silmesiydi. Bunun sonucunda çöken web sitesini tekrar düzeltmek fazla zamanımı aldı. Sitede 1.000 adet üzeri makale olduğu için yüksek veri tabanı boyutu da onarımı zorlaştırdı.

LiteSpeed’in bu çalıştırmasının her siteye aynı sonucu vereceğini söylemiyorum tabii ki. Yine de aklınızda bulunmasında fayda var. Optimizasyonu çalıştırmanız zorunlu ise belki öncesinden veri tabanı yedeğini almayı düşünebilirsiniz.

Orhan
Orhanhttp://wphub.com.tr
#YapayZeka #WordPress #Güvenlik #SEO
Hazır haber blog sitesi
- reklam -

2 YORUMLAR

  1. Bu eklentinin amacı siteyi hızlandırmak değil mi eğer olayı oysa benim sitemde hiçbir işe yaramıyor. Litespeed konulu web sitem daha yavaş çalışıyor önerilen ayarlar var en basiti seçiyorum yine yavaş ortaya seçiyorum yine yavaş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Yayınlar

WordPress.Com Bağlantı Sorunu: Zaman aşımına uğruyor ya da geç bağlanıyor

Jetpack veya WordPress.Com'u doğrudan ilgilendiren ve onun sunucusundan bir API etkileşimi sağladığınız özellikler varsa, bunların WordPress yazılımınızda geç yüklendiğini veya hiç yüklenmediğini görebilirsiniz. Bu...

Ben Şok 😱: AdSense Gelirimi Düşüren ‘Önbellek’ Eklentisiymiş!

Bu yazıyı kısa tutacağım, çünkü AdSense ile ilgili karşılaştığım sorunları sürekli bloğumdaki AdSense kategorisinde yayımladığım için, bu da onların devamı niteliğinde. AdSense ile ilgili...

AdSense: Otomatik Reklam vs. Manuel Reklam

AdSense reklam konusunda sürekli en iyi performansı yakalayabilmek için güncel gelişmeleri olabildiğince takip etmeye ve uygulamaya çalışıyorum. Bloglarımdan biriyle bu konuda denemeler yapıyor ve...

Jetpack İstatistikleri Yüklenmiyor

Mevcut WordPress bloğumda Jetpack İstatistikleri bir türlü yüklenmiyordu. Video kaydını alarak aşağıya Gif olarak ekledim. Görüldüğü gibi istatistikler görünmüyor. Yukarıdaki ekran görüntüsü WordPress panelinin...

Güvenlik Tehdidi: Google uygulamasına virüs bulaşmış olabilir

Güvenlik Tehdidi: Google uygulamasına virüs bulaşmış olabilir. Derhal kaldırmanız tavsiye edilir. (TrojanSMS-PA) Bugün Huawei marka telefonda tıpkı yukarıdaki gibi bir uyarı mesajı çıkmaya başladı. Sadece...

Okumaya Devam Edin