back to top
Ana SayfaBlogSEO İçin Ayrı Blog'da Görünüm İçin Ayrı Makale Başlığı Girmek

SEO İçin Ayrı Blog’da Görünüm İçin Ayrı Makale Başlığı Girmek

Yazdığımız makale veya haber başlıklarında bazen kendimizi ya da konu içeriğini tam olarak ifade edemeyebiliriz. Bu gibi durumlarda “aynı makalede” SEO (Google) için ayrı, blog sitemizde görünmesi için ayrı başlık kullanmamız gerekebilir.

Daha anlaşılır olmak için makaleye örneklendirmeyle devam edeceğim, fakat öncesinde buna neden ihtiyaç duyarız ya da ihtiyacımız var mı ona bakalım.


Blog sitemizde bir makale yazmaya başladık ama kullanmamız için uygun gördüğümüz başlığın aynı zamanda Google’da bu konuyu arayacak olan kullanıcılar için ise uygun olmadığını fark ettik. İşte bu gibi durumda blog sayfamızda görünecek olan başlığı uygun gördüğümüz şekilde, bu konuyu Google’da arayacak kişiler için ise onlara uygun olacak bir şekilde yazabiliriz.

Örneğin;

Aşağıda görmüş olduğunuz makalenin blog sitemde WordPress etiket kullanmak zararlı desem? başlığıyla görünmesini istiyorum ve o şekilde başlıklandırdım. Bunun, kendim için çeşitli sebepleri olabilir, belki başlığı kısa tutmak istiyorum ya da konseptime bunu yakıştırıyor olabilirim.

Blog sitemde makalenin görünmesini istediğim başlık hali.
Blog sitemde makalenin görünmesini istediğim başlık hali.

Fakat, Google’da hiç kimse bu konuyu “WordPress etiket kullanmak zararlı desem?” şeklinde aramayacaktır. Tam bu noktada kullanıcılara göstermek istediğim, yani onların hangi kelime kombinasyonları ile bu konuyu arayacaklarını tahmin ettiğim başlığı ikincil başlık olarak atıyorum.

Bu ikincil başlık Google’da görünen başlık olacak. Böylece kullanıcıların arama diline göre bir başlık ile yine aynı makaleye ziyaretçi almış olacağım.

Bu makale için ikincil başlık olarak düşündüğüm başlık “WordPress etiket kullanmak zararlı mı?” şeklindedir. Kullanıcıların konuyla ilgili bu şekilde arama yapacaklarını tahmin ettiğim için bunu uygun gördüm.

Peki işe yaradı mı?

Sanırım işe yaradı.

Google’da şu an için “WordPress etiket kullanmak zararlı mı?” aramasında makale birinci sırada çıkarken, blog sitemde ise makale görünmesini istediğim “WordPress etiket kullanmak zararlı desem?” başlığı ile görünüyor.

Google arama sonucu sıralaması
Google arama sonucu sıralaması

İkincil başlığı nasıl atabiliriz?

WordPress’in Yoast SEO eklentisi sayesinde kolayca makaleye ikincil bir başlık verebilirsiniz.

WordPress ana makale başlığını blog sitenizde görünmesi gereken başlık olarak, Yoast SEO başlığını ise Google’da arama yapan kullanıcılara görünmesi gereken başlık olarak atabilirsiniz.

Google için uygun gördüğümüz başlığı Yoast SEO’nun “SEO başlığı” kısmına yazıyoruz.

Google'da görünmesi gereken SEO başlığı
Google’da görünmesi gereken SEO başlığı

Sitemizde farklı bir başlık görünmesi için ise makalenin “normal başlık alanını” kullanıyoruz

Blog sitemizde görünmesini istediğimiz başlık.
Blog sitemizde görünmesini istediğimiz başlık.

Reklam: Blog Sitesine mi ihtiyacınız var? WeblogStudyo ile aynı gün profesyonel blog sitesi sahibi olun >>

Orhan
Orhanhttp://wphub.com.tr
#YapayZeka #WordPress #Güvenlik #SEO
Hazır haber blog sitesi
- reklam -

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Yayınlar

Türkiye’de Ehliyet (CE) Sahibi Olmanın “İlginç Maliyeti”: Beyin yakan düzenek

2024 Yılında Türkiye'de C ve CE ehliyet (sürücü belgesi) sahibi olmanın maliyeti sadece bana anormal geliyor olamaz diye düşünüyorum. İsmini tam hatırlayamadım; haraç mı...

WordPress.Com Bağlantı Sorunu: Zaman aşımına uğruyor ya da geç bağlanıyor

Jetpack veya WordPress.Com'u doğrudan ilgilendiren ve onun sunucusundan bir API etkileşimi sağladığınız özellikler varsa, bunların WordPress yazılımınızda geç yüklendiğini veya hiç yüklenmediğini görebilirsiniz. Bu...

Ben Şok 😱: AdSense Gelirimi Düşüren ‘Önbellek’ Eklentisiymiş!

Bu yazıyı kısa tutacağım, çünkü AdSense ile ilgili karşılaştığım sorunları sürekli bloğumdaki AdSense kategorisinde yayımladığım için, bu da onların devamı niteliğinde. AdSense ile ilgili...

Hologramlar Üniversite Dersliklerine Geliyor! İşte İlk Üniversite…

Teknoloji zaten hızlı gelişiyordu ama günümüzde AI ve diğer yüksek donanımlı teknolojiler harmanlanmasıyla artık "teknolojinin geneli" eskiye oranla 100X daha hızlı gelişiyor. 18 ay öncesine...

Sinir Bozucu PDF’lere Yapay Zeka Çözümü: ChatPDF

PDF diye iğrenç bir şey var, bilirsiniz. Aslında PDF iyi de, çevresi kötü. Gerçek olan bu. PDF'i bir türlü kullanmayı öğrenmeyen bazı öğretim üyeleri vs...

Okumaya Devam Edin