back to top
Ana SayfaE-TicaretShopier WordPress eklentisi kurulumu

Shopier WordPress eklentisi kurulumu

Shopier WooCommerce WordPress eklentisinin kurulumu oldukça basittir ve bu alanda yeni olsanız bile rahatlıkla kimseden yardım almadan kurabilirsiniz.

Yeni başlayanların kolay bir şekilde Shopier eklentisini kurabilmesi için adımları sırasıyla anlatmaya çalışacağım. Yazılar yeterli gelmezse aşağıdaki videoya da bakabilirsiniz. Videonun içeriği de burada yazanların birebir aynısı aslında.

Shopier eklentisini kurmadan önce WordPress sitemizde WooCommerce eklentisinin halihazırda zaten kurulu olması gerekiyor ve sizlerde de bunun kurulu olduğunu düşündüğüm için bu kısmı geçiyor ve Shopier eklentisinin kurulum aşamalarına başlıyorum.

WordPress WooCommerce Shopier eklentisi indir

Birinci adıma Shopier eklentisini indirerek başlıyoruz. Shopier eklentisini indirmek için shopier.com sitesinden hesabımıza giriş yapıyoruz ve solda bulunan menüler arasından sırasıyla Entegrasyonlar > Modül Yönetimi > Modül Dosyaları sekmesine gelerek listeden WooCommerce isimli modülü indiriyoruz.

Hazır bu sayfaya kadar gelmişken “Kayıtlı Alan Adları” sekmesinden de, Shopier eklentisini kullanacağımız web sitemizin adresini buraya eklemeyi unutmuyoruz. (Bkz: aşağıdaki resim)

Web adresimizi Shopier’e kaydediyoruz

Bilgisayarımıza indirdiğimiz bu modülü (eklenti) artık WordPress sitemize kurabiliriz.

Shopier eklentisi WordPress’e nasıl kurulur?

WordPress sitemizin admin paneline giriş yapıp sol kısımda bulunan menüleri kullanarak Eklentiler > Yeni Ekle kısmında bulunan Eklenti Yükle butonuyla bilgisayarımıza indirdiğimiz Shopier eklentisini seçerek yükleyelim.

Eklentimizi kurup aktif ettikten sonra yine sitemizin admin panelindeki sol menüler arasından WooCommerce > Ayarlar > Ödemeler sekmesine gelerek karşımıza çıkan “Kredi Kartı ile Ödeme” seçeneğini etkinleştirelim ve Kurulumu Tamamla butonuna tıklayarak Shopier ayarlarını yapacağımız sayfaya gelelim.

Karşımıza çıkan bu sayfada; Başlık, Açıklama, API Kullanıcı, Api Şifre, Ödeme URL, Website Index, Adres Kullanımı ve Geri Dönüş URL isimlerinde doldurulması gereken alanlar göreceksiniz. Şimdi bunlara tek tek bakalım.

  • Başlık: Bu kısma “Kredi Kartı İle Öde” gibi bir başlık yazabilirsiniz. Bu başlık müşteriniz tarafından ödeme sayfasında görünecek. Yani birden fazla ödeme seçeneği varsa hangisinin kredi kartı olduğunu bilmesi için. Örneğin Kapıda Ödeme ve banka havalesi ile ödemeniz varsa Shopier bu yeni verdiğiniz başlık ile çalışacak.
  • Açıklama: Yine burasıda müşterinizin ödeme sırasında göreceği açıklama kısmıdır. Buraya da “Kredi kartınız ile Shopier aracılığıyla güvenli ödeme yapabilirsiniz.” ya da nasıl bir açıklama göstermek istiyorsanız onu yazabilirsiniz.
  • API Kullanıcı: Api Kullanıcı bilgisini ise Shopier panelimizden öğrenmemiz gerekiyor. Shopier panelimizden şu adımları takip edelim Entegrasyonlar > Modül Yönetimi > Modül Ayarları sekmesinden Api Kullanıcı anahtarını kopyalayalım ve sitemizdeki Api Kullanıcı kutucuğuna yapıştıralım.
  • API Şifre: Yukarıdaki adımların birebir aynısı. Aynı yerden API şifresini kopyalayalım ve sitemizdeki API şifresi kutucuğuna yapıştıralım.
  • Ödeme URL: Bu kısmı değiştirmeyelim ve Shopier’in atadığı şekilde kalsın.
  • Website Index: Bu kısma 1 yazalım. Aslında burası Shopier hesabınızda ekli olan site sayısıyla alakalı bir durum. Bir adet sitemiz olduğunu düşünerek buraya 1 yazdım.
  • Adres kullanımı: Bu kısım size kalmış, istediğinizi seçebilir veya olduğu gibi bırakabilirsiniz. WooCommerce’in kendi seçeneğinden birisidir.
  • Geri Dönüş URL: Bu kısım önemlidir. Burada bulunan URL’i kopyalayıp Shopier panelimizdeki GERİ DÖNÜŞ URL’i kutucuğuna eklememiz gerekiyor. Bu kutucukta yine yukarıdaki Api kullanıcı ve şifre bilgisini aldığımız sayfada. Bu bilgileri girdikten sonra değişiklikleri kaydetmeyi unutmuyoruz. Hem WordPress sitemize eklediğimizi hem de Shopier panelimize eklediğimizi kaydetmeyi unutmuyoruz.

Yukarıdaki adımları sırasıyla tamamladıktan sonra artık Shopier eklentisi WordPress E-Ticaret sitemizde kullanıma hazır.

Şimdi sitemize bir adet ürün ekleyerek Shopier ile ödeme alıp alamayacağımızı canlı olarak test edebiliriz. 1 TL değerinde deneme ürünü ekleyerek WordPress sitemizin ödeme sayfasında Shopier’in sanal pos özelliğinin devreye girip girmeyeceğini denememiz gerekiyor. Deneme sırasında gerçek bir kredi kartı kullanarak ürünü satın almaya çalışalım. Başarılı bir ödemenin adımları sırasıyla şu şekilde olmalı;

  • WordPress sitemizden sepetimize ürün ekledik,
  • Ödeme sayfasına gittik
  • Ödeme sayfasında sitemizin istediği müşteri bilgilerini girdik
  • Ödemeyi tamamla veya devam et dediğimizde Shopier.com sayfası üzerinden sanal pos ekranı açılacak
  • Ekrandan kredi kartımız ile ödeme işlemini yaptık
  • Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra shopier.com sayfası bizi (müşteri) tekrar kendi sitemize yönlendirecek
  • Bizim sitemizdeki bu yönlendirme sayfası sipariş sonrası sayfa olarak karşımıza çıkacak

Yukarıdaki adımlar gerçekleşmiyorsa bir sorun var demektir. Örneğin shopier sanal pos göründü, ödemeyi yaptık, tutar kredi kartımızdan çekildi ama müşteri tekrar bizim sitemize yönlendirilemedi ve shopier.com sayfasında takılı kaldı, işte bu bir geri dönüş URL problemidir. Bunların hiçbiriyle karşılaşmamamız gerekir.

Orhan
Orhanhttp://wphub.com.tr
#YapayZeka #WordPress #Güvenlik #SEO
Hazır haber blog sitesi
- reklam -

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Yayınlar

WordPress.Com Bağlantı Sorunu: Zaman aşımına uğruyor ya da geç bağlanıyor

Jetpack veya WordPress.Com'u doğrudan ilgilendiren ve onun sunucusundan bir API etkileşimi sağladığınız özellikler varsa, bunların WordPress yazılımınızda geç yüklendiğini veya hiç yüklenmediğini görebilirsiniz. Bu...

Ben Şok 😱: AdSense Gelirimi Düşüren ‘Önbellek’ Eklentisiymiş!

Bu yazıyı kısa tutacağım, çünkü AdSense ile ilgili karşılaştığım sorunları sürekli bloğumdaki AdSense kategorisinde yayımladığım için, bu da onların devamı niteliğinde. AdSense ile ilgili...

AdSense: Otomatik Reklam vs. Manuel Reklam

AdSense reklam konusunda sürekli en iyi performansı yakalayabilmek için güncel gelişmeleri olabildiğince takip etmeye ve uygulamaya çalışıyorum. Bloglarımdan biriyle bu konuda denemeler yapıyor ve...

Jetpack İstatistikleri Yüklenmiyor

Mevcut WordPress bloğumda Jetpack İstatistikleri bir türlü yüklenmiyordu. Video kaydını alarak aşağıya Gif olarak ekledim. Görüldüğü gibi istatistikler görünmüyor. Yukarıdaki ekran görüntüsü WordPress panelinin...

GDPR Mesajı AdSense Kazancını %50 Düşürdü

Merhabalar, bu bloğu basit bir dille ve teknik terimlere girmeden yazmaya çalışacağım. Konu, globalde 4 farklı dil ile yayın yapan yüksek hitli bir bloğun,...

Son Yorumlar

Okumaya Devam Edin