back to top
Ana SayfaÇözümlerWordPress yorum alanındaki web site kısmı nasıl kaldırılır?

WordPress yorum alanındaki web site kısmı nasıl kaldırılır?

Merhabalar, fazla vaktinizi almadan ilk cümlede işlemi özetleyeyim. WordPress yorumlar alanından website veya e-mail alanını kaldırmak için Ayarlar Tartışma kısmına giderek yorumlarda isim ve e-posta zorunluluğunu iptal edin, daha sonra Görünüm Özelleştir kısmındaki Ek CSS alanına gelerek .comment-form-url {display:none;} kodunu ekleyin ve kaydedin. Tüm işlem bu kadar. Konuya yabancı olanlar ise aşağıdaki detaylı açıklamayı ve videoyu izleyebilir. Konuya yabancı olmayanlara ise yukarıdaki cümle yeterlidir ve aşağıdaki yazıyı okumak gerekmez.

Daha fazla…

WordPress sitenizde bulunan yorumlar kısmındaki website (url) ve e-mail alanlarını kullanmak istemiyorsanız tamamen gizlemeniz mümkün, üstelik herhangi bir eklenti gerekmez ve çok fazla kodlama yapmanıza da gerek yoktur.

WordPress yorum kısmından e-mail ve website kaldırmakla ilgili birden fazla makaleye göz attım. Hemen hemen hepsinde functions.php ya da comments.php dosyalarında büyük değişiklikler yapılması isteniliyor. Bu kadar küçük bir iş için büyük değişikliklere ve uğraşlara gerek yok diye düşünüyorum.

Aşağıdaki adımları izleyerek wordpress yorum alanında e-mail ve web site kısımlarını kaldırabilirsiniz. Bu işlemi yaparken eklenti kullanmayacağız, tema ve hiçbir kod yapısında da değişiklik yapmayacağız. Böylece siteniz güncelleme alsa da yaptığınız değişiklikler kaybolmayacak.

WordPress yorum alanı nasıl düzenlenir?

Yorum alanından web site kısmını kaldırma

Ayarlar kısmından Tartışma sayfasına geçelim ve “Yorumu yazan isim ve e-posta adresini doldurmak zorunda” seçeneğini pasif yapalım (kutucuktaki işareti kaldırın). (Yorumlarda isim ve e-posta zorunlu olmasın)

Daha sonra Görünüm Özelleştir sayfasına girelim ve Ek CSS alanına aşağıdaki kodu ekleyelim.

.comment-form-url {display:none;}

Yorum alanından e-mail kısmını kaldırma

Yorum kısmında e-mail alanını da istemiyorsanız onu da aynı şekilde kaldırabilirsiniz. Yine yukarıdaki kodun ön kısmına aşağıdaki kodu eklemeniz yeterli.

.comment-form-email, 

İşte hepsi bu kadar  Tek satır kod ile hem e-mail hem de website kısmını yorumlar yorum formundan kaldırmış olduk.

Bu işlemi yaparak CSS ile website (url) ve email alanını sadece gizlemiş olduk. Ayarlar kısmından da mail zorunluluğunu kaldırdığımız için problemsiz çalışacaktır.

Bu yıllardır kullandığım bir yöntemdir, fakat ilerleyen süreçte veya bu makaleyi okuyup uyguladığınız zaman çalışmadığını görürseniz lütfen bildirin. Muhtemelen WordPress’te yapılan bir güncellemeden kaynaklıdır, inceleyip yeni yöntemle makaleyi güncellerim.

Yukarıdaki anlattıklarımı şimdi bir de uygulayayım bakalım, sonuç nasıl olacak.

Orhan
Orhanhttp://wphub.com.tr
#YapayZeka #WordPress #Güvenlik #SEO
Hazır haber blog sitesi
- reklam -

4 YORUMLAR

  1. Bir ihtimal belki olur diyerek yaptım ama cidden oldu teşekkür ederim gerçekten 😃👍 siz neden kaldırmıyorsunuz peki web adresi ve mail kısmını merak ettim de bir zararı mı var.

    • Hayır bir zararı olmaz sitenize. Benim yorum alanındaki e posta ve url kısmını kaldırmama nedenin; örneğin bir okur konuyla ilgili soru soruyor, buna verdiğim cevaptan haberdar olması için e posta kısmını kaldırmıyorum. Yoksa diğer birçok bloğumdaki yorum alanında sadece isim kısmını bıraktım.

    • Bildirimleri kapatmışım yorumunuzu geç fark ettim. Sorunu halen devam ediyorsa bu yorumu cevapla diyerek ilgili yerin linkini gönderebilirsiniz. (Göndereceğiniz link sadece benim tarafımdan görülebilir.) Belki bir çözüm sunabilirim. Butonun stilini %100 genişlik yaptığınızda muhtemelen düzelir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Yayınlar

WordPress.Com Bağlantı Sorunu: Zaman aşımına uğruyor ya da geç bağlanıyor

Jetpack veya WordPress.Com'u doğrudan ilgilendiren ve onun sunucusundan bir API etkileşimi sağladığınız özellikler varsa, bunların WordPress yazılımınızda geç yüklendiğini veya hiç yüklenmediğini görebilirsiniz. Bu...

Ben Şok 😱: AdSense Gelirimi Düşüren ‘Önbellek’ Eklentisiymiş!

Bu yazıyı kısa tutacağım, çünkü AdSense ile ilgili karşılaştığım sorunları sürekli bloğumdaki AdSense kategorisinde yayımladığım için, bu da onların devamı niteliğinde. AdSense ile ilgili...

Sinir Bozucu PDF’lere Yapay Zeka Çözümü: ChatPDF

PDF diye iğrenç bir şey var, bilirsiniz. Aslında PDF iyi de, çevresi kötü. Gerçek olan bu. PDF'i bir türlü kullanmayı öğrenmeyen bazı öğretim üyeleri vs...

AdSense: Otomatik Reklam vs. Manuel Reklam

AdSense reklam konusunda sürekli en iyi performansı yakalayabilmek için güncel gelişmeleri olabildiğince takip etmeye ve uygulamaya çalışıyorum. Bloglarımdan biriyle bu konuda denemeler yapıyor ve...

Jetpack İstatistikleri Yüklenmiyor

Mevcut WordPress bloğumda Jetpack İstatistikleri bir türlü yüklenmiyordu. Video kaydını alarak aşağıya Gif olarak ekledim. Görüldüğü gibi istatistikler görünmüyor. Yukarıdaki ekran görüntüsü WordPress panelinin...

Okumaya Devam Edin