back to top
Ana SayfaÇözümlerBlog yazınızı, makalenizi kimler kopyaladı (çaldı) öğrenmek ister misiniz?

Blog yazınızı, makalenizi kimler kopyaladı (çaldı) öğrenmek ister misiniz?

Blog yazımı kopyalayan oldu mu? diye merak ettiğiniz oluyor mu? Daha kaba bir tabirle yazılarımızı çalan kişileri veya siteleri bulmak istiyorsak bunun için güzel bir servis var.

Copyscape aracı sizin yazınızı kopyalayıp kendi sitesine ekleyenleri adresleriyle birlikte bularak karşınıza liste halinde çıkarıyor. Fakat Yazılarınızı kopyalayıp kendi sitesinde yayımlayan kişi eğer yazınızda çok fazla değişiklik yaptıysa doğal olarak sistem bunu bulamıyor. Botlarla içerik toplayıp kendi sitesine ekleyen veya birebir aynısını kopyalayıp yapıştıranları bulmak için birebir.

copyscape.com sitesine girip kutucuğa incelemek istediğimiz kendi makalemizin linki yapıştırıp enter diyoruz. Tarama sonrası karşımıza bizim makalemizle eşleşen diğer siteler çıkıyor. Tabii ki yazımız başka bir sitede yayımlandıysa.

Örneklerle bakalım;

Test etmek için şu cümlenin yer aldığı “Web sitenizde kritik bir hata oluştu. Lütfen talimatlar için site yöneticisi e-postası gelen kutunuzu kontrol edin.” bir makale linkimi copyscape.com kutucuğa yapıştırdım ve taradım. Bu cümleyi kullanma nedenim ise, WordPress’te en çok alınan hata mesajıdır, bu yüzden hemen hemen her web bilgileri yayımlayan blog sitesinde olan bir cümle.

Karşıma çıkan sonuçlar ise şöyle oldu;

Yukarıda görüldüğü gibi aynı cümleye sahip tüm siteleri buldu.

Şimdi de başka bir makalenin taramasını yapalım;

Bu kez de “En İyi WordPress WooCommerce Ürün Karşılaştırma Eklentileri” başlıklı bir yazımı tarattım ve aşağıdaki sonuç ortaya çıktı. Yani hiçbir kopyası internette yok.

Sizlerde bu şekilde kopyalanmış mı diye merak ettiğiniz makalenizi kontrol edebilirsiniz.

Orhan
Orhanhttp://wphub.com.tr
#YapayZeka #WordPress #Güvenlik #SEO
Hazır haber blog sitesi
- reklam -

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Yayınlar

WordPress.Com Bağlantı Sorunu: Zaman aşımına uğruyor ya da geç bağlanıyor

Jetpack veya WordPress.Com'u doğrudan ilgilendiren ve onun sunucusundan bir API etkileşimi sağladığınız özellikler varsa, bunların WordPress yazılımınızda geç yüklendiğini veya hiç yüklenmediğini görebilirsiniz. Bu...

Sinir Bozucu PDF’lere Yapay Zeka Çözümü: ChatPDF

PDF diye iğrenç bir şey var, bilirsiniz. Aslında PDF iyi de, çevresi kötü. Gerçek olan bu. PDF'i bir türlü kullanmayı öğrenmeyen bazı öğretim üyeleri vs...

Jetpack İstatistikleri Yüklenmiyor

Mevcut WordPress bloğumda Jetpack İstatistikleri bir türlü yüklenmiyordu. Video kaydını alarak aşağıya Gif olarak ekledim. Görüldüğü gibi istatistikler görünmüyor. Yukarıdaki ekran görüntüsü WordPress panelinin...

Güvenlik Tehdidi: Google uygulamasına virüs bulaşmış olabilir

Güvenlik Tehdidi: Google uygulamasına virüs bulaşmış olabilir. Derhal kaldırmanız tavsiye edilir. (TrojanSMS-PA) Bugün Huawei marka telefonda tıpkı yukarıdaki gibi bir uyarı mesajı çıkmaya başladı. Sadece...

Süslü Site Mi Hızlı Site Mi?

Süslü site mi yoksa hızlı site mi tercih edilmeli? Tasarım ve hız arasında bir denge bulmak önemli. Hızlı siteler, kullanıcı deneyimi için faydalı.

Son Yorumlar

Okumaya Devam Edin