back to top
Ana SayfaYapay ZekaChatGPT Ücretsiz Versiyona Günlük Kullanım Sınırı Geldi

ChatGPT Ücretsiz Versiyona Günlük Kullanım Sınırı Geldi

ChatGPT’nin ücretsiz versiyonundan artık sınırsız istemde bulunma kaldırıldı. Ekim 2023 güncellemesiyle birlikte, yeniliklerin yanında ücretsiz versiyon için kısıtlamalarda geldi.

Ücretsiz versiyon kullanıcıları artık 1 gün içinde maksimum 100 adet istemde bulabilecek. Bu istemleri; metin oluşturmak, çeviri yapmak, farklı türde içerik yazdırmak ve sorularınızı cevaplamak için kullanabileceksiniz.

250 karakter sınırı

Bir gün içerisinde 100 istem aslında bakıldığı zaman normal kullanıcılar için çok iyi bir sayı gibi duruyor.

100 adet iyi olmasına iyi ama maalesef her bir istemde 250 karakter sınırı var. Yani tek seferde 500 karakterlik bir istem gerçekleştirdiğiniz zaman bu 100 adet hakkınızdan 98 adet kalıyor.

Her istek, 250 karaktere kadar metin veya kod içerebiliyor. 250 karakterden uzun istemler, 250 karakterlik parçalara bölünüyor ve her parça ayrı bir istek olarak sayılıyor. Bu da 100 adet olan hakkınızın hızlıca bitmesine neden oluyor.

Neden sınır getirildi?

Bu sınırın uygulanmasının amacı, ChatGPT’nin sunucularına aşırı yük binmesini önlemektir. ChatGPT, büyük bir dil modeli olduğundan, her istek için önemli miktarda hesaplama gücü gerektirir. Bu nedenle, istem sınırı, ChatGPT’nin performansını ve kullanılabilirliğini korumaya yardımcı olmak için devreye alınmıştır.

Tabii ki bu sınıra takılmak istemiyorsanız aylık $20 dolar karşılığında bir abonelik alabilirsiniz.

Peki bu 250 karakter hangi tarafın, giriş mi çıkış mı?

İstemdeki 250 karakter, bizim istem alanına eklediğimiz karakterlerin sayısıdır. ChatGPT’nin bize verdiği karakter sayısı, istemimizin sonucudur ve bu sınıra dahil değildir.

Örneğin, “Merhaba dünya” şeklinde bir istem gönderirseniz, bu istem 10 karakter içerir. ChatGPT’nin bu istem için üreteceği yanıtın uzunluğu, isteminizi nasıl formüle ettiğinize bağlı olarak değişecektir. Ancak, bu yanıtın uzunluğu 250 karakterden fazla olsa bile, bu istem, 250 karakterlik istem sınırına dahil olmaz. Yani bizim günlük 100 adet hakkımızdan sadece 1 adet eksilir.

“Merhaba dünya” 10 karakter mi 12 karakter mi?

GPT’ye göre her iki kelimede 5 karakterden oluşuyormuş. Şöyle ki;

Merhaba” 5 karakterdir. “Merhaba” kelimesi, “M“, “e“, “r“, “h“, “a” ve “b” harflerinden oluşur. Bu nedenle, “Merhaba” kelimesi 5 karakter uzunluğundadır.

Ancak, bazı dillerde, harflerin ses değerleri, alfabetik sıralamalarından farklı olabilir. Örneğin, Türkçede “h” harfi, “he” sesini temsil eder. Bu nedenle, bazı insanlar “Merhaba” kelimesini 7 karakterli olarak düşünebilirler.

Ancak, ChatGPT, İngilizce bir dil modelidir. İngilizcede, “h” harfi, “h” sesini temsil eder. Bu nedenle, ChatGPT için “Merhaba” kelimesi 5 karakter uzunluğundadır.

Orhan
Orhanhttp://wphub.com.tr
#YapayZeka #WordPress #Güvenlik #SEO
Hazır haber blog sitesi
- reklam -

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Yayınlar

Hologramlar Üniversite Dersliklerine Geliyor! İşte İlk Üniversite…

Teknoloji zaten hızlı gelişiyordu ama günümüzde AI ve diğer yüksek donanımlı teknolojiler harmanlanmasıyla artık "teknolojinin geneli" eskiye oranla 100X daha hızlı gelişiyor. 18 ay öncesine...

Sinir Bozucu PDF’lere Yapay Zeka Çözümü: ChatPDF

PDF diye iğrenç bir şey var, bilirsiniz. Aslında PDF iyi de, çevresi kötü. Gerçek olan bu. PDF'i bir türlü kullanmayı öğrenmeyen bazı öğretim üyeleri vs...

Yapay Zeka Üniversitede “Öğretim Görevlisi” Olarak İşe Başlıyor

ChatGPT, ASU'da (Arizona State University) öğretim görevlisi rolü oynayacak. Öğrencilerin sorularını yanıtlayacak, ödevlerine yardımcı olacak ve hatta öğrencilerin öğrenme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak özelleştirilmiş...

Artık 40 Dilde Konuşabileceksiniz: Karşınızda Timekettle X1

Beklenen o an geldi... :) Timekettle X1 ile dil engellerinin zahmetsizce ortadan kalktığı bir dünya geliyor! Kasım ayından beri merakla gelişmelerini takip ettiğim Timekettle X1 nihayet...

Google’ın Yapay Zekası “Bard” Sallamaya Devam Ediyor! Sallama derken… …

O kadar zaman geçmesine rağmen bir türlü iyileşemeyen Bard, halen sallamaya devam ediyor. Bir yapay zekanın en başarısız hali (rakiplerine göre) olan Bard'ı hem...

Okumaya Devam Edin